Post thumbnail

Objavljeno je što sve donosi Fortnite u verzijama za PlayStation 5 i Xbox Series X/S

POSTED BY Admin 04/11/2020

Fortnite je jedna od onih igara koje će dobiti besplatno ažuriranje za PlayStation 5 te Xbox Series S i X konzole… samim time što je i osnovna igra besplatna, barem što se battle royale komponente tiče. Sada su tvorci megapopularne igre objavili detalje “next-gen” ažuriranja koje će biti dostupno čim se nove konzole pojave u opticaju.

Fortnite za Xbox Series X konzolu ići će u 4K rezoluciji i 60 sličica po sekundi. Trava i drveće u igri reagirat će na eksplozije, očekuje nas vjernija simulacija dima i tekućine te novi efekti oluje i oblaka. Verzija za Xbox Series S ići će u 1080p rezoluciji i 60 fps-a s većinom vizualnih poboljšanja XSX verzije. Na obje konzole učitavanja mečeva bit će brža te će split screen mod raditi u 60 fps-a.

Na PlayStationu 5 Fortnite će ići u 4K rezoluciji i 60 fps-a s grafičkim unaprjeđenjima koja su spomenuta za XSX verziju, uključujući i bolju izvedbu u split screen multiplayeru. Osim toga, verzija za PS5 imat će posebno prilagođene vibracije za DualSense kontroler te će igrači moći odabrati omiljene modove kojima mogu pristupiti odmah iz menija same konzole. 

Prelazak na PS5/XSX/S verzije bit će bezbolan jer će sav napredak igračima ostati sačuvan.