Post thumbnail

Vlasnici GTA serijala pregovaraju o kupnji firme koja posjeduje F1 licencu i DiRT igre

POSTED BY Admin 09/11/2020

Britanska firma Codemasters uskoro bi mogla imati novog vlasnika. Za kupnju i preuzimanje te tvrtke zainteresirana je izdavačka kuća Take-Two Interactive pod kojom su druge velike firme poput Rockstar Gamesa, 2K Gamesa i drugih. Prema prvim informacijama, Take-Two bi za Codemasters trebao iskeširati 973 milijuna američkih dolara.

Ništa još nije potpisano ni dogovoreno, ali kako izvještava portal Reuters, u Codemastersu su itekako zainteresirani za ovo preuzimanje te će svojim dioničarima jednoglasno preporučiti da prihvate ponudu Take-Twoa. Kao glavnu dobrobit ovoga spajanja navode globalnu distribucijsku mrežu tvrtke Take-Two, kao i ekspertizu u marketingu brendova.

Take-Two bi ovom akvizicijom osigurao prava na Codemastersove serijale kao što su DiRT i GRID, ali i na Project CARS te razvojni tim Slightly Mad Studios koji je u vlasništvu Codemastersa. U cijeloj je priči možda najzanimljivija licenca za Formulu 1, s obzirom da bi Take-Two oko iste mogao pregovarati i za neke druge svoje serijale. Primjerice, ne bi bilo nemoguće da Mafia 4 dobije licencu za povijesne modele bolida Formule 1.

Vjerojatnost je da se to neće dogoditi jer vlasnici F1 licence ne žele da se sport asocira uz mafijaške igre ili igre koje u naslovu imaju krađu automobila. Međutim, novac radi čuda, a Take-Two Interactive očito ima novca čim si mogu priuštiti ovakve akvizicije.