Post thumbnail

Najavljen je FIFA Playtime alat za (potencijalne) ovisnike o Fifi

POSTED BY Admin 13/11/2020

EA Sports se neće tako skoro odreći mikrotransakcija i zarade iz FIFA Ultimate Team moda, čak ni pod prijetnjom financijskih kazni, ali će “pomoći” ljudima da si osvijeste koliko im novca Fifa proguta. Najavljen je tako FIFA Playtime alat koji će za Fifu 21 na PlayStation 4 te Xbox One konzolama pratiti koliko igrači dugo igraju tu igru i koliko su novca potrošili na paketiće u FUT-u.

Osim uvida u tu statistiku, FIFA Playtime omogućit će korisnicima da si sami blokiraju koliko mečeva mogu igrati, koliko FIFA Pointsa mogu kupiti ili koliko FUT paketića mogu otvoriti. Dakle, sve si to korisnik može zabraniti i ograničiti u slučaju da nije ni svjestan koliko troši, ali za to isti korisnik mora samostalno inicirati proces – neće ga igra upozoriti da bi trebao koristiti FIFA Playtime.

FIFA Playtime bit će dostupan od 17. ovog mjeseca, a za Electronic Arts bi trebao predstavljati početak dugoročne inicijative uvođenja korisnih rješenja za pomaganje korisnicima s problemima koje im oni stvore (bez da sami sebi pritom uskrate prihode).