Post thumbnail

Sony kaznio igrače koji su na PlayStationu 5 “prodavali” igre iz PS Plus Collectiona

POSTED BY Admin 02/12/2020

PlayStation Plus Collection dodatna je pogodnost za pretplatnike PS Plus usluge – u kombinaciji s PlayStation 5 konzolom. No, brzo se proširila vijest kako za korištenje igara iz PS Plus Collectiona zapravo nije potrebno imati PS5 konzolu – dovoljno se samo na nečijoj PS5 konzoli prijaviti sa svojim PSN računom te aktivirati igre iz ponude, a onda ih s aktivnom pretplatom na PS Plus možete igrati i na svojoj staroj PlayStation 4 konzoli.

Međutim, u Sonyju ne žele da to radite. I pogotovo ne žele da netko na tome zarađuje. A bilo je takvih pokušaja. Neki su korisnici odlučili prodavati pristup svojoj PS5 konzoli pa su tako naplaćivali do osam američkih dolara kako bi nekome aktivirali igre iz PS Plus Collectiona za PS4 konzolu.

Na stranu očiti sigurnosni rizik u cijeloj toj priči, iz Sonyja su brzo zaustavili takve “operacije” jednostavnom kaznom. Davatelji ove “usluge” dobili su trajnu blokadu PSN računa, odnosno izgubili pristup svim igrama na njemu; dok su klijenti dobili tek privremenu blokadu.

Iako se ovo u prvom redu dogodilo zbog toga što su neki htjeli zarađivati preko Sonyja, jasno je da tvrtka zapravo ne želi bilo kakvo iskorištavanje ovog propusta. PlayStation Plus Collection jedna je od taktika za privlačenja postojećih PS Plus pretplatnika s PS4 konzole na novi PS5, a to je li pošteno da se na PS4 konzoli za istu cijenu usluge dobiva manje toga – možda, ali sama pretplata je djelomično opcionalna pa nekome to uopće neće igrati nikakvu ulogu.