Post thumbnail

Vodeći ljudi Mass Effect i Dragon Age serijala napustili su BioWare, ne zna se zašto

POSTED BY Admin 04/12/2020

Sinoć je iz vedra neba grunula vijest da razvojni studio BioWare napuštaju dva veterana: generalni menadžer Casey Hudson te izvršni producent Mark Darrah. Obojica su bili ključne i vodeće osobe u razvoju budućih igara iz serijala Mass Effect i Dragon Age.

Ne zna se (još) zašto Hudson i Darrah odlaze, ali prema njihovim izjavama čini se da to nije u potpunosti bila njihova odluka – ili su bili dovedeni pred ultimatum. Hudson kaže kako se odrekao svoje pozicije kako bi napravio mjesta za novu generaciju voditelja studija i da takva velika promjena uvijek dolazi s određenom dozom tuge. Darrah kaže kako mu je odluka o odlasku bila jako teška te da ne zna što ga čeka u budućnosti.

Stvarne razloge odlaska ovih dvaju kreativaca vjerojatno ćemo doznati u nadolazećim tjednima ili mjesecima, ali kad bismo morali nagađati o njima, velike su šanse da se Hudson i Darrah nisu slagali s vizijom koju čelnici Electronic Artsa imaju za Mass Effect i Dragon Age serijale. Sugerira to upravo Darrahova oproštajna rečenica:

“Uzbuđen sam doznati što će Dragon Age sada postati.” S obzirom da je nova igra iz tog serijala najavljena još 2018., očito je da se iza zastora događaju neke velike promjene.