Post thumbnail

Ulagači spremaju veliku sudsku parnicu protiv autora Cyberpunka 2077

POSTED BY Admin 21/12/2020

Nakon turbulentnih 10 dana od launcha Cyberpunka 2077, situacija postaje sve gora za CD Projekt RED. Nakon što je zabio autogol izdavanjem nedovršene i tehnički katastrofalne igre, ovaj poljski studio našao se u centru brojnih problema i skandala. Zahtjevi za refundaciju igre frcaju na sve strane, Sony je igru do daljnjeg uklonio sa PlayStation Storea, a kako stvari stoje, autori The Witchera mogli bi se naći u još nezgodnijoj situaciji.

Kako prenosi New York Times, CD Projekt RED-u uskoro prijeti i sudska tužba, koju ulagači navodno već užurbano spremaju sa svojim odvjetnicima.

Ulagači, koji su u samo prva četiri dana od launcha Cyberpunka 2077 izgubili milijardu dolara, zajedno sa svojim odvjetnicima analiziraju cijelu situaciju, navodno se spremajući da tuže ovaj poljski studio zbog “lažnog predstavljanja s ciljem ostvarenja financijske dobiti“.

Svjesni kakvu su si kašu skuhali, iz CD Projekt RED-a se svim silama trude igru dovesti u što bolje stanje. Nadogradnje stižu svako malo, a one velike, koje bi značajno trebale popraviti igru, najavljene su za siječanj i veljaču. Mnogi igrači su voljni dati im drugu šansu, unatoč krajnje bezobraznom nizu poteza koje su poljaci napravili, no ukoliko se situacija drastično ne promijeni, a igra ne bude vraćena na PlayStation Store uz znatan porast prodajnih rezultata, navedena sudska parnica i te kako je izvjesna, a ista bi ovaj studio mogla dovesti čak i do egzistencijalne krize, pa i potpunog kraha.