Post thumbnail

Adria Esport Federacija dobiva nove članice

POSTED BY Admin 26/09/2021

Predsjednik Esport Asocijacije u Bosni i Hercegovini gospodin Ante Šaravanja će sa tajnikom Esport Asocijacije u Bosni i Hercegovini a ujedno i predstavnikom Portal Esport centra Goranom Durakovićem otputovati u Zagreb na regionalnu Esport konferenciju gdje će se u utorak 28.09.2021. godine Adria Esport Federaciji pridružiti nove članice i to Hrvatska, Srbije i Kosovo.

Podsjećamo da je regionalni savez elektroničkog sporta “Adria Esports Federation” osnovan u 6 mjesecu 2021 godine u Mostaru i države osnivači saveza su Bosna i Hercegovina, Crna Gora i Sjeverna Makedonija.

Ciljevi Saveza  su unaprjeđenje infrastrukture za e-sport u regiji, poboljšanje prilika za mlade igrače i razbijanje predrasuda vezanih za e-sport i videoigre.

Predsjednik E-sport federacije Sjeverne Makedonije i predsjednik “Adria Esports Federationa” Boban Totovski kazao je kako mu je velika čast i odgovornost biti na čelu regionalnog saveza.

”Ono što će Adria e-sport savez raditi nije nikakvo reguliranje elektroničkog sporta, nego pokušati ujediniti sve strane u e-sportu, počevši od običnih “gamera”, amatera, profesionalnih igrača, pa sve do organizatora turnira i sponzora koji sve to financijski pokrivaju. Savez će također pomoći da u ovoj regiji razvijemo elektronički sport i “eko-sistem” e-sporta pravilno i onako kako treba”, kazao je Totovski.