Post thumbnail

Održana Prva regionalna Esport konferencija

POSTED BY Admin 30/09/2021

U utorak 28.09.2021. godine u Zagrebu je održana prva regionalna Esport konferencija koju je organizirao i realizirao Good Game Global iz Hrvatske.  

Na konferenciji su bili prisutni predstavnici svijetske Esport federacije (IESF), predstavnici Adria esport federacije (AEF), predstavnici nacionalnih esport federacija iz cijele regije, predstavnici esport organizacija iz regije (Good Game Global, Esport Adria, Relog Media), predstavnici esport organizacija koje se bave managmentom esport timova (Marten Gaming, Immortal Balkans), profesionalni strimeri, predstavnici Američkog veleposlanstva te mnogi drugi prijateljji i gosti.

Glavne teme konferencije su bile predstavljanje federacija i organizacija te izlaganje problema sa kojim se susreću u svome radu.

Adria Esport Federacija je iskoristila ovu priliku da pod svoje ukrilje uz postojeće osnivače Makedoniju, Crnu Goru i Bosnu i Hercegovinu uvrsti i nove članove a to su Hrvatska, Srbija i Kosovo. Primarni cilj Adria federacije je ujedinjenje 8 država iz regije, te kroz zajednički rad doprinjeti razvoju Esport infrastrukture, povećanje šansi mladim igračima za izlazak na svjetsku scenu i razbijanje predrasuda vezane za Esport i Video igre.

Sljedeća regionalna Esport konferencija je najavljena za sječanj 2021 godine u Beogradu čiju će organizaciju i realizaciju osigurati esport organizacija Relog Media.